Onze Oplossingen

K-9 Veiligheidsoplossingen Voor de Transportsector

Veiligheidsrisico’s veranderen, maar het doel blijft hetzelfde: de transportindustrie. Transportknooppunten en voertuigen blijven doelwitten van grote waarde voor terroristische aanslagen.

De afdeling transportbeveiliging van K2 Europe bestaat uit hoogopgeleide professionals en experts op het gebied van deze materie.

K2 Europe is een van de zeer weinige ondernemingen die een vergunning ontvangen hebben van het Ministerie van Justitie en de Nederlandse Vereniging voor Politiehonden (NBvdD).

Wij genieten vertrouwen in onze sector, beschikken over ervaring in het profileren van risico’s en zijn bijzonder efficiënt in de praktijkinzet van onze K-9 teams om u een consistente beveiligingsstandaard te bieden.

rest-1

REST (Remote Explosive Scent Training)

Remote Explosive Scent Tracing ( REST) is een innovatieve primaire screeningmethode voor cargo, waarmee grote volumes cargo systematisch gescreend worden op een specifieke doelgeur met een maximale nauwkeurigheid.

REST honden bieden de volgende voordelen:
• Nauwkeurige detectie
• Snelle zeefcapaciteit voor een groot aantal containers. .
• In-container screening (U hoeft de zeecontainer niet te lossen/opnieuw te laden).
• Kostenefficiëntie voor grootschalige screening.
• Implementatiegemak (we kunnen onze beveiligingsteams binnen een week operationeel hebben).

De REST-methode is gebaseerd op een operationele procedure met twee stappen:

  1. Vluchtige materialen zoals explosieven, verdovende middelen of smokkelwaar worden verzameld door middel van een luchtmonster dat in een speciaal filter getrokken wordt.
  2. De filter wordt aangeboden aan een speciaal getrainde REST K-9 voor analyse.

Het REST-systeem stelt beveiligingspersoneel in staat om grote volumes cargo te screenen zonder dat daarvoor trucks uitgeladen moeten worden of containers opengebroken moeten worden.

De speciaal daarvoor opgeleide REST-hond kan nanohoeveelheden van een doelgeur detecteren, waardoor de veiligheid van luchtvracht en containerterminals aanzienlijk verhoogd wordt.

De REST-methode is tijd- en kostenefficiënt en goedgekeurd door de EU en TSA.

Explosievenhonden (EH)

K2 EUROPE is actief in een industrie waar slechte kwaliteit geen optie is. Onze Explosievenhonden (EH) worden opgeleid om explosieven, munitie, drugs of andere doelgeuren die gebruikt worden door terroristen en criminelen te detecteren. Onze honden doorzoeken open en afgesloten zones, voertuigen en gebouwen. De explosievenhonden van K2 Europe beveiligen uw bedrijf op efficiënte wijze, terwijl er een naadloze workflow behouden blijft in de volgende transportknooppunten:

  • Luchthaventerminal & luchtvaarmaatschappijen
  • Scheepsterminals
  • Vrachtverwerkingsfaciliteiten
  • Treinstations